Implementace předmětu Fiktivní firma do oboru vzdělání Obchodní akademie - Mikešová, Markéta (2025)
Diplomová práce s názvem „Implementace předmětu Fiktivní firma do kurikula oboru vzdělání Obchodní akademie“ se zaměřuje na návrh a začlenění tohoto předmětu do odborného vzdělávání na obchodní akademii. Cílem práce je na základě kvalitativního výzkumu ověřit možnosti zavedení Fiktivní firmy do kurikula konkrétní střední školy. Teoretická část se věnuje vymezení předmětu Fiktivní firma, jeho vzdělávacím cílům a přínosu pro rozvoj odborných i klíčových kompetencí žáků. Součástí práce je návrh struktury předmětu, tematického plánu a vhodných didaktických metod. Na základě výsledků výzkumu jsou v závěru formulována doporučení pro konkrétní střední školu, která mohou být využita pro širší aplikaci tohoto přístupu na dalších školách.