Posouzení divestice na konkrétní situaci - Dostal, Lukáš (2025)
Tato práce se zabývá posouzením divestice hokejového klubu HC Dynamo Pardubice. Práce teoreticky vysvětluje specifika sportovních klubů a jejich financování, včetně veřejného financování. Praktická část analyzuje historický vztah města Pardubice s klubem, proces a dopady předchozí i nedávné divestice většinového podílu soukromému investorovi, a zhodnocuje finanční pozici klubu. Na základě této analýzy je posouzena úspěšnost divestice a také jsou navrženy budoucí kroky pro město.