Posouzení divestice na konkrétní situaci - Dostal, Lukáš; Brabenec, Tomáš; Maříková, Pavla, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato práce se zabývá posouzením divestice hokejového klubu HC Dynamo Pardubice. Práce teoreticky vysvětluje specifika sportovních klubů a jejich financování, včetně veřejného financování. Praktická část analyzuje historický vztah města Pardubice s klubem, proces a dopady předchozí i nedávné divestice většinového podílu soukromému investorovi, a zhodnocuje finanční pozici klubu. Na základě této analýzy je posouzena úspěšnost divestice a také jsou navrženy budoucí kroky pro město.
Vedoucí práce: Tomáš Brabenec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses