Fundamentální analýza akcie Amazon.com, Inc. - Žáček, Jindřich (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na fundamentální analýzu akcií společnosti Amazon.com, Inc. Cílem je stanovení vnitřní hodnoty akcie a vyplývající investiční doporučení. Analýza probíhá ve třech úrovních přístupu: globální, odvětvová a firemní. Globální analýza zkoumá hlavní makroekonomické ukazatele a jejich vliv na vývoj akciového kurzu. Odvětvová se následně soustředí na oblast podnikání firmy Amazon a faktury daný trh ovlivňující. Firemní analýza posuzuje finanční zdraví společnosti, její poměrové ukazatele a samotný výpočet vnitřní hodnoty akcie. Výsledkem práce je investiční doporučení, zda akcii nakoupit, či prodat.