Fundamentální analýza akcie Amazon.com, Inc. - Žáček, Jindřich; Veselá, Jitka; Vasyliev, Dmytro; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na fundamentální analýzu akcií společnosti Amazon.com, Inc. Cílem je stanovení vnitřní hodnoty akcie a vyplývající investiční doporučení. Analýza probíhá ve třech úrovních přístupu: globální, odvětvová a firemní. Globální analýza zkoumá hlavní makroekonomické ukazatele a jejich vliv na vývoj akciového kurzu. Odvětvová se následně soustředí na oblast podnikání firmy Amazon a faktury daný trh ovlivňující. Firemní analýza posuzuje finanční zdraví společnosti, její poměrové ukazatele a samotný výpočet vnitřní hodnoty akcie. Výsledkem práce je investiční doporučení, zda akcii nakoupit, či prodat.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses