Automobil jako investiční instrument - Šourek, Adam; Stádník, Bohumil; Vojtíková Tisová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Cílem bakalářské práce je prozkoumat problematiku investování do automobilů a porovnat jej s jinými investičními možnostmi. V této práci se zaměřuji na to, co je to investování a rozděluji jednotlivé investiční instrumenty dle jejich vlastností, které dále specifikuji. Analyzuji, v čem spočívá investování do automobilů a jeho historii, pro jakého investora je to vhodné a následně rozděluji tento typ investování na přímí a nepřímí. Nejprve se věnuji přímé investici do automobilů a analyzuji její charakter, parametry pro výběr investičního vozidla, co je to vlastně investiční automobil a jak se liší od běžných vozidel, jaké jsou náklady a rizika spojená s investováním do vozidel. Zkoumám výnosnost investování do automobilů a porovnávám ji s jinými typy investic a ukazuji vybraná investiční vozidla. Po přímé metodě investování do aut se věnuji té nepřímé. Analyzuji její výhody a nevýhody a jednotlivé typy nepřímých automobilových investic. Následně provádím porovnání výnosnosti oproti jiným investičním instrumentům. Nakonec porovnám obě kategorie investování do automobilů mezi sebou.
Vedoucí práce: Bohumil Stádník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses