Řízení a reporting profitability komerčních úvěrových produktů bankovních subjektů - Čalounová, Hana; Wagner, Jaroslav, 1977-; Šoljaková, Libuše; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tématem diplomové práce je proces řízení a reportingu profitability komerčních úvěrových produktů bankovních subjektů. Cílem práce je navrhnout a sestavit model měření profitability založený na ukazateli Gross ROE upraveném pro specifika bankovního prostředí. Tento model bude sloužit jako podklad pro rozhodování o poskytnutí, či neposkytnutí úvěrových obchodů z pohledu finanční výhodnosti. Součástí práce je rovněž analýza změn jednotlivých parametrů, které ovlivňují výši Gross ROE v kontextu bankovního úvěrového portfolia. Závěrečná část práce se zaměřuje na návrh reportingové struktury se zaměřením na zobrazení profitability a dalších potřebných finančních parametrů.
Vedoucí práce: Jaroslav Wagner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses