Daňové a účetní souvislosti převodu podnikání z OSVČ na kapitálovou společnost - Hovádková, Tereza; Marek, Patrik; Jošt, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na převod podnikání z osoby samostatně výdělečně činné na kapitálovou společnost, což je klíčové rozhodnutí pro mnoho podnikatelů. Cílem práce je detailně popsat a analyzovat různé způsoby této transformace, s důrazem na posouzení jejich daňových a účetních dopadů. Prostřednictvím modelového příkladu je na konkrétním podnikateli ilustrováno pět vybraných variant převodu, a to jak z pohledu fyzické, tak i právnické osoby. Na základě jejich komparace je formulováno praktické doporučení, které slouží jako podklad pro informované rozhodnutí podnikatele. Práce tak poskytuje ucelený přehled o možnostech transformace podnikání.
Vedoucí práce: Patrik Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses