Účetní zobrazení zdrojů financování investic do dlouhodobého majetku - Slabá, Martina; Marek, Patrik; Janhubová, Jaroslava, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se věnuje účetnímu zobrazení různých forem financování investic do dlouhodobého majetku. Cílem je porovnat dopady jednotlivých variant způsobů pořízení dlouhodobého majetku – z vlastních zdrojů, na úvěr a na leasing – na účetnictví a finanční výkazy podniku. Teoretická část práce popisuje dlouhodobý majetek, související legislativu a účetní postupy dle českých i mezinárodních standardů. V praktické části je analyzována konkrétní firma, na jejímž příkladu jsou porovnány účetní a finanční dopady jednotlivých forem financování. Závěr shrnuje výhody a nevýhody jednotlivých variant a poukazuje na to, že správná volba zdroje financování je klíčová pro stabilitu a rozvoj firmy.
Vedoucí práce: Patrik Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses