Daňový systém Kypru a mezinárodní daňové plánování - Kašparová, Dominika; Vítek, Leoš, 1970-; Kolek, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá identifikací daňových faktorů, které vedou v případě Kypru k jejich využití pro mezinárodní daňové plánování. Teoretická část se věnuje nejen daňovému plánování, ale poukazuje též na problematiku dvojího zdanění, přesněji na smlouvy o zamezení dvojího zdanění, a nejčastější boj proti daňovému plánování. Rovněž je v práci popsán kyperský daňový systém se zaměřením na daň z příjmů právnických osob spolu se specifiky jeho využití pro mezinárodní daňové plánování. V praktické části jsou ilustrovány čtyři modelové příklady s různou vlastnickou strukturou zasazenou do jednotlivých jurisdikcí. Za účelem komparace byla začleněna i Česká republika a Rakousko. V závěru práce je pomocí tabulky a grafu vyjádřen poměr celkové daňové povinnosti k zisku vlastnické struktury a shrnuty poznatky.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses