Rezervy podle IFRS a českých účetních předpisů - Šindelář, David (2025)
Práce se zabývá komparací přístupu k rezervám podle mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS) a českých účetních předpisů. Teoretická část obsahuje vymezení rezerv v kontextu základních účetních principů a podrobný rozbor úpravy podle českých i mezinárodních předpisů. V praktické části jsou identifikovány a shrnuty nejvýznamnější rozdíly mezi oběma systémy. Rozdíly jsou posuzovány v rámci všech kroků zachycení rezerv v účetnictví – tedy uznání, ocenění, vykazování a zveřejnění.