Rezervy podle IFRS a českých účetních předpisů - Šindelář, David; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Dvořáková, Dana, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Práce se zabývá komparací přístupu k rezervám podle mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS) a českých účetních předpisů. Teoretická část obsahuje vymezení rezerv v kontextu základních účetních principů a podrobný rozbor úpravy podle českých i mezinárodních předpisů. V praktické části jsou identifikovány a shrnuty nejvýznamnější rozdíly mezi oběma systémy. Rozdíly jsou posuzovány v rámci všech kroků zachycení rezerv v účetnictví – tedy uznání, ocenění, vykazování a zveřejnění.
Vedoucí práce: David Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses