Pojištění kybernetických rizik - Luong, Xuan Mai (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na pojištění kybernetických rizik v České republice. Teoretická část se věnuje vymezení klíčových pojmů v oblasti kybernetického prostoru, aktuálním trendům v kybernetických útocích a nabídce pojištění proti těmto hrozbám na českém trhu. Praktická část je postavena na dotazníkovém šetření mezi firmami a zaměřuje se na to, jak firmy přistupují ke kybernetickému zabezpečení a zda využívají kybernetické pojištění jako jednu z forem ochrany a jaké mají zkušenosti s kyberútoky. Součástí výzkumu je také predikce trendů v oblasti řízení kybernetických rizik.