Pojištění kybernetických rizik - Luong, Xuan Mai; Stádník, Bohumil; Vojtíková Tisová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na pojištění kybernetických rizik v České republice. Teoretická část se věnuje vymezení klíčových pojmů v oblasti kybernetického prostoru, aktuálním trendům v kybernetických útocích a nabídce pojištění proti těmto hrozbám na českém trhu. Praktická část je postavena na dotazníkovém šetření mezi firmami a zaměřuje se na to, jak firmy přistupují ke kybernetickému zabezpečení a zda využívají kybernetické pojištění jako jednu z forem ochrany a jaké mají zkušenosti s kyberútoky. Součástí výzkumu je také predikce trendů v oblasti řízení kybernetických rizik.
Vedoucí práce: Bohumil Stádník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses