Fourierova analýza a jej využitie vo financiách - Gogolák, Matúš; Stádník, Bohumil; Málek, Jiří, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Táto diplomová práca skúma potenciál Fourierovej analýzy pri predikcii cenových pohybov finančných inštrumentov. Fourier trading bot, ktorý bol spätne testovaný na viacerých triedach aktív dosahoval nadpriemerný výnos najmä v prostredí so stabilnými periodickými vzormi. Pre potvrdenie robustnosti stratégie sú však potrebné ďalšie testy. Práca zároveň poukazuje na obmedzenia Fourierovej analýzy, najmä pri nestacionárnych signáloch a jej obmedzenú schopnosť reagovať na náhle trhové šoky.
Vedoucí práce: Bohumil Stádník
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses