Fundamentální analýza společnosti Lockheed Martin - Mikulenka, Marek; Veselá, Jitka; Dongres, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá fundamentální analýzou společnosti Lockheed Martin, největšího amerického dodavatele obranných technologií. Cílem práce je stanovit vnitřní hodnotu akcie společnosti Lockheed Martin a porovnat ji s aktuální tržní cenou za účelem posouzení její investiční atraktivity. Práce vychází z tříúrovňového rámce fundamentální analýzy – globální, odvětvové a firemní – a využívá šest oceňovacích modelů. Výsledky ukázaly, že většina modelů považuje akcii za podhodnocenou, přičemž odvětvová analýza potvrdila stabilitu a nízkou cykličnost obranného sektoru. Vlastní přínos autora spočívá v aplikaci více oceňovacích přístupů, důsledné práci s konzervativními vstupy a propojení finanční analýzy se strategickými faktory obranného průmyslu.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses