Účtování darů a dotací v neziskových organizacích - Ventrubová, Aneta; Perglová, Helena; Jošt, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato práce pojednává o problematice účtování darů a dotací v nestátních neziskových organizacích. Teoretická část se zaměřuje na obecné představení neziskového sektoru s důrazem na nestátní sféru. Dále obsahuje podrobnou metodiku zachycení přijatých bezúplatných plnění. Praktická část pak využívá informace a poznatky z teoretické části k analýze účetní závěrky konkrétní neziskové organizace z pohledu zaúčtování darů a dotací. Práce také obsahuje simulaci nákupu dlouhodobého majetku pořízeného z dotace a je zakončena krátkým výčtem dalších zdrojů financování této organizace.
Vedoucí práce: Helena Perglová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses