Porovnanie búrz : NYSE, LSE, TSE - Franek, Jakub (2025)
Táto bakalárska práca porovnáva vybrané burzy NYSE, LSE a TSE. V prvej kapitole sa zameriavam najmä na históriu jednotlivých búrz, ako je možné stať sa členom. V druhej kapitole rozoberám predmety obchodovania, aké produkty sú dostupné na jednotlivých burzách a obchodný systémy, ktoré burzy používajú. V poslednej kapitole sa zaoberám porovnávaním vybraných burzových dát, kde bude dôraz kladený najmä na posledných 10 rokov. Cieľom mojej práce je zanalyzovať zahraničné burzy, ktoré majú odlišnú históriu a podrobne preskúmať podobnosti a odlišnosti jednotlivých búrz vo viacerých smeroch a burzových dátach.