Zobrazení leasingu podle současných a návrhu nových českých účetních pravidel - Procházková, Veronika; Vašek, Libor, 1978-; Pospíšil, Jiří, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce se zabývá problematikou zachycení leasingu u nájemce při přechodu ze současných platných českých účetních předpisů na chystaný nový zákon o účetnictví, který zásadně mění způsob, jakým se leasingové transakce budou zachycovat. V teoretické části jsou představeny klíčové pojmy, které jsou nezbytné pro porozumění dané problematice, a také teoretické metody přechodu v zachycování leasingů. Praktická část se zaměřuje na aplikaci těchto metod prostřednictvím modelového příkladu. Tyto metody jsou následně srovnány z hlediska jejich vlivu na účetní výkazy nájemce, včetně dopadů na jeho hospodářské výsledky a dalších finančních ukazatelů. Práce poskytuje komplexní přehled nadcházejících legislativních změn a jejich dopadů na praxi účetního výkaznictví nájemce.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses