Moderní techniky praní špinavých peněz - Kolbin, Vasyl; Radová, Jarmila; Volf, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
V moderní době se praní špinavých peněz stalo známým termínem, ale málo kdo zná, jak funguje ten proces, jak rozmanité jsou schématy zločinců a jaké úsilí vynakládají regulátoři na omezení objemu vypraných peněz. Předmětem moje práce jsou moderní techniky praní špinavých peněz. Zaměřím se na to, jak se ten boj vede už hodně desítek let: finanční manipulátoři vymýšlejí nějaké schéma, které úspěšně realizují, regulátoři po tom, jak se schéma použila ji objevují a uvádějí novou legislativu, a tak furt dokola. Popíšu tradiční i moderní metody praní špinavých peněz, jako jsou Trade-Based praní, praní přes digitální platformy, banky a kryptoměny, praní přes luxusní aktiva a několik jiných způsobů a to, jak se tomu regulátoři snaží zabránit.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses