Cestovní náhrady - účetní a daňové souvislosti - Hanzlíková, Gabriela; Müllerová, Libuše, 1945-; Klímová, Dana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Práce se zabývá analýzou cestovních náhrad v účetním, daňovém a pracovněprávním kontextu současné legislativy. Cílem práce je provést analýzu relevantních souvislostí v daných oblastech, a to z teoretického i praktického hlediska. V kapitole první jsou vymezeny základní pojmy nezbytné pro pochopení dalšího textu. Kapitola druhá je věnována tuzemským pracovním cestám a souvisejícím oblastem. Ve třetí kapitole jsou zmíněny specifika zahraničních pracovních cest. Kapitola čtvrtá představuje problematiku záloh v souvislosti s pracovními cestami. Pátá kapitola teoretické části se věnuje cestovním náhradám v daňových souvislostech. V rámci praktické části je oblast cestovních náhrad analyzována v souladu s cílem práce na datech cestovních náhrad skutečné účetní jednotky.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses