Účtování kryptoměn - Sabov, Anastasiia (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá účetním vykazováním kryptoměn v kontextu české i mezinárodní účetní legislativy. Teoretická část představuje základní pojmy: charakteristiky kryptoměn, technologii blockchainu a druhy kryptoměn. Následně shrnuje aktuální právní úpravy v České republice a Evropské unii. Dále popisuje účetní pohled na kryptoměny podle českých účetních standardů a mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS). Praktická část se zabývá samotným účetním zobrazením kryptoměn v účetních závěrkách reálných podniků.