Účtování kryptoměn - Sabov, Anastasiia; Novotný, Jan; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá účetním vykazováním kryptoměn v kontextu české i mezinárodní účetní legislativy. Teoretická část představuje základní pojmy: charakteristiky kryptoměn, technologii blockchainu a druhy kryptoměn. Následně shrnuje aktuální právní úpravy v České republice a Evropské unii. Dále popisuje účetní pohled na kryptoměny podle českých účetních standardů a mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS). Praktická část se zabývá samotným účetním zobrazením kryptoměn v účetních závěrkách reálných podniků.
Vedoucí práce: Jan Novotný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses