Zaměstnanecké benefity z účetního a daňového pohledu - Bystroňová, Nikola; Zelenková, Marie, 1973-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou zaměstnaneckých benefitů z účetního a daňového pohledu. Cílem práce je analyzovat vybrané zaměstnanecké benefity z hlediska jejich dopadů na daňovou povinnost a účetnictví zaměstnavatele a čistou mzdu zaměstnance, dále zhodnotit legislativní změny, které nastaly v letech 2024 a 2025 a ovlivnily způsob poskytování benefitů. Posledním cílem je na příkladu fiktivní firmy zobrazit možnost optimalizace benefitního systému.
Vedoucí práce: Marie Zelenková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses