Životní cyklus pohledávek a jejich vymáhání v České republice - Chlupová, Veronika; Jablonský, Petr; Stuchlíková, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zabývá životním cyklem pohledávek a jejich vymáháním v České republice. Teoretická část nabízí ucelený pohled na základní informace o pohledávkách, popisuje jejich životní cyklus a účtování situací, které mohou ve spojitosti s pohledávkami nastat, představuje možnosti mimosoudního vymáhání pohledávek a popisuje průběh soudního řízení o vymáhání. Praktická část nabízí analýzu platební morálky pěti klíčových zákazníků společnosti 2N TELEKOMUNIKACE a.s. na datech z let 2022 až 2024.
Vedoucí práce: Petr Jablonský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses