Účetnictví a financování základních škol v České republice - Pospíšil, Jan (2025)
Bakalářská práce zkoumá jednotlivé zdroje financování základních škol v České republice. Zaměřuje se na pozici školství ve veřejném sektoru, jeho právní formu, všechny možnosti financování včetně příjmů ze státního rozpočtu nebo ze své vlastní doplňkové činnosti. Rozebírá hospodaření veřejných základních škol a majetkové rozdíly oproti podnikatelům. V praktické části popisuje specifické účetní případy a postupy a objasňuje význam finančních výkazů a jejich důležitost při finančním řízení z pohledu ředitelů.