Účetnictví a financování základních škol v České republice - Pospíšil, Jan; Zelenka, Vladimír, 1961-; Perglová, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce zkoumá jednotlivé zdroje financování základních škol v České republice. Zaměřuje se na pozici školství ve veřejném sektoru, jeho právní formu, všechny možnosti financování včetně příjmů ze státního rozpočtu nebo ze své vlastní doplňkové činnosti. Rozebírá hospodaření veřejných základních škol a majetkové rozdíly oproti podnikatelům. V praktické části popisuje specifické účetní případy a postupy a objasňuje význam finančních výkazů a jejich důležitost při finančním řízení z pohledu ředitelů.
Vedoucí práce: Vladimír Zelenka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses