Pojištění vážných onemocnění na českém pojistném trhu - Macounová, Nela (2025)
Bakalářská práce se zabývá tématem pojištění vážných onemocnění v rámci českého pojistného trhu. Popisuje charakteristiky pojištění vážných onemocnění a jakými nemocemi se nejčastěji zabývá. Dále představuje vybrané pojistitele a jejich nabízené pojistné produkty týkající se pojištění vážných onemocnění. Pojistné produkty jsou následně porovnávány z hlediska několika kritérií, jako je čekací doba, zahrnuté diagnózy a pojistné plnění. V návaznosti na klientovi preference jsou doporučeny nejvhodnější varianty. U pojištění vážných onemocnění je velký prostor pro změny a inovace, proto se práce věnuje i tomuto tématu.