Software v účetním výkaznictví - Onderková, Lenka; Vašek, Libor, 1978-; Křivanec, Oto; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Předmětem této diplomové práce je analýza účetního výkaznictví software v rozsahu Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS), přičemž pozornost je věnována jak obecným pravidlům pro nehmotná aktiva, tak i specifickým podmínkám a požadavkům, které jsou spojeny se softwarovými licencemi a cloudovými službami. Práce se zaměřuje na klíčové otázky, jako je rozlišení mezi softwarovým majetkem a službami, jejich oceněním, odpisováním uznaných nehmotných aktiv a vykazováním nákladů na vývoj či následnou údržbu softwaru. Výsledky této práce mohou sloužit jako vodítko pro účetní odborníky, manažery a další zainteresované strany, které se zabývají správným vykazováním softwaru dle mezinárodních standardů.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses