Zdanění kapitálových příjmů a transakcí s finančním majetkem - Velecká, Viktorie; Finardi, Savina; Vančurová, Alena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zabývá zdaněním kapitálových příjmů a transakcí s finančním majetkem fyzických osob v souvislosti s držbou, převodem a výplatou podílů ve společnostech s ručením omezeným. Cílem práce je analyzovat účinnou právní úpravu k 1. 1. 2025, posoudit daňové dopady různých transakčních variant a navrhnout možnosti jejich daňové optimalizace. Praktická část hodnotí daňovou efektivitu čtyř konkrétních scénářů restrukturalizace vlastnické struktury ve vybrané společnosti. Závěry práce poskytují přehled možných variant k daňově efektivnímu nakládání s podíly ve společnostech s ručením omezeným.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses