Fundamentální analýza akcie Occidental Petroleum Corporation - Beneš, Pavel (2025)
Bakalářská práce se zabývá fundamentální analýzou akciového titulu ropné a plynárenské společnosti Occidental Petroleum Corporation. Fundamentální analýzu provedu na třech úrovních. V první části, globální analýze, zkoumám vliv vývoje makroekonomických veličin na akciový trh. Druhá část, odvětvová analýza, se soustředí na pochopení dynamiky daného sektoru. V poslední části, firemní úrovni, analyzuji firemní ukazatele a pomocí modelů stanovuji vnitřní hodnotu akcie. Na základě porovnání této hodnoty s aktuálním tržním kurzem vyvozuji investiční doporučení, tedy zda je akcie nadhodnocená, podhodnocená, nebo férově ohodnocená.