Fundamentálna analýza akcie Apple - Singerová, Viktória (2025)
Moja bakalárska práca sa zameriava na analýzu hodnoty akcie spoločnosti Apple Inc. pomocou nástrojov fundamentálnej analýzy. Cieľom je stanoviť vnútornú hodnotu akcie a porovnať ju s aktuálnou trhovou cenou z pohľadu dlhodobého investora. V teoretickej časti predstavím základné prístupy k oceňovaniu akcií, vrátane diskontovaných cash flow modelov a pomerových ukazovateľov, ako aj význam fundamentálnych faktorov v tejto analýze. V praktickej časti okrem makroekonomickej, odvetvovej a firemnej analýzy vykonám aj ESG analýzu, ktorá doplní celkové hodnotenie investičného potenciálu spoločnosti Apple.