Fundamentálna analýza akcie Apple - Singerová, Viktória; Musílek, Petr, 1965-; Dongres, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Moja bakalárska práca sa zameriava na analýzu hodnoty akcie spoločnosti Apple Inc. pomocou nástrojov fundamentálnej analýzy. Cieľom je stanoviť vnútornú hodnotu akcie a porovnať ju s aktuálnou trhovou cenou z pohľadu dlhodobého investora. V teoretickej časti predstavím základné prístupy k oceňovaniu akcií, vrátane diskontovaných cash flow modelov a pomerových ukazovateľov, ako aj význam fundamentálnych faktorov v tejto analýze. V praktickej časti okrem makroekonomickej, odvetvovej a firemnej analýzy vykonám aj ESG analýzu, ktorá doplní celkové hodnotenie investičného potenciálu spoločnosti Apple.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses