Nemovité věci v účetnictví a v daních - Pařilová, Andrea; Müllerová, Libuše, 1945-; Jošt, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou nemovitých věcí z pohledu účetní a daňové legislativy platné v České republice. Teoretická část se věnuje právnímu vymezení nemovitostí, jejich zařazení v účetnictví a aspektům souvisejícím s jejich pořízením, odpisováním, opravami, technickým zhodnocením a vyřazením. Praktická část je zaměřena na analýzu účetního zachycení nemovitého majetku u kulturních institucí, konkrétně muzeí a galerií. Cílem práce je identifikovat specifika účetního přístupu k nemovitostem a porovnat rozdíly podle právní formy a zřizovatele jednotlivých institucí.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses