Finanční a strategická analýza společnosti Inter Cars Česká republika s.r.o. - Hrášková, Aneta (2025)
Cílem bakalářské práce je posouzení finanční situace společnosti Inter Cars Česká republika s.r.o. v kontextu prodeje obchodního podílu potenciálnímu investorovi, pro nějž bude výstup práce zpracován formou obchodní prezentace. Pro tyto účely byla první část práce zaměřena na podrobnou charakteristiku Společnosti. Druhá část práce je věnována strategické analýze, pomocí které byl vymezen relevantní trh a konkurence, následně byl zjišťován tržní podíl Společnosti. Ve třetí části je provedena finanční analýza, v níž jsou analyzovány účetní výkazy, včetně cash flow a poměrových ukazatelů. Výsledky Společnosti jsou zároveň porovnávány s konkurencí. V práci se vychází z externích dat a sledované období je zde 2019-2023. V závěru práce se na základě výsledků obou analýz nahlíží na Společnost jako na vhodného kandidáta pro potenciálního investora.