Finanční a strategická analýza společnosti Inter Cars Česká republika s.r.o. - Hrášková, Aneta; Pláničková, Markéta; Hrdý, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Cílem bakalářské práce je posouzení finanční situace společnosti Inter Cars Česká republika s.r.o. v kontextu prodeje obchodního podílu potenciálnímu investorovi, pro nějž bude výstup práce zpracován formou obchodní prezentace. Pro tyto účely byla první část práce zaměřena na podrobnou charakteristiku Společnosti. Druhá část práce je věnována strategické analýze, pomocí které byl vymezen relevantní trh a konkurence, následně byl zjišťován tržní podíl Společnosti. Ve třetí části je provedena finanční analýza, v níž jsou analyzovány účetní výkazy, včetně cash flow a poměrových ukazatelů. Výsledky Společnosti jsou zároveň porovnávány s konkurencí. V práci se vychází z externích dat a sledované období je zde 2019-2023. V závěru práce se na základě výsledků obou analýz nahlíží na Společnost jako na vhodného kandidáta pro potenciálního investora.
Vedoucí práce: Markéta Pláničková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses