Aktuální otázky k finanční gramotnosti mladé generace - Říman, Jan; Radová, Jarmila; Volf, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce se zabývá problematikou finanční gramotnosti mladé generace. Jejím účelem je čtenáři poskytnout komplexní pohled na finanční gramotnost z teoretického hlediska a objasnit systém finančního vzdělávání v České republice. Hlavním cílem práce je analyzovat aktuální úroveň finanční gramotnosti studentů středních a vysokých škol a uvést doporučení pro zlepšení systému finančního vzdělávání. První kapitola se zaměřuje na definici finanční gramotnosti a deskripci jejích jednotlivých složek. Druhá kapitola pojednává o finančním vzdělávání, jeho významu a vývoji v České republice. V rámci třetí kapitoly je provedena analýza úrovně finanční gramotnosti studentů středních a vysokých škol, na jejímž základě jsou identifikovány problémové oblasti a navržena doporučení, které mohou přispět ke zkvalitnění finančního vzdělávání, a tím i ke zvýšení úrovně finanční gramotnosti občanů České republiky.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses