Aplikace M-Score na firmy energetického průmyslu - Barancová, Denisa (2025)
V této bakalářské práci se zabýváme pravděpodobnostním modelem M-Score a jeho aplikací na českých firmách energetického průmyslu. Prostřednictvím účetních závěrek jsme byli schopni získat vstupy, které jsou potřebné do daného modelu a mohli jsme tak provést analýzu. Došli jsme k závěru, že u vybraných firem byla správně vyhodnocena skutečnost „nemanipulování“ v 66 % případech. U zbylých 34 %, které M-Score špatně označilo za manipulátory, doporučujeme postup, který povede k tomu, aby následující rok již nevykazovaly zvýšené riziko manipulace.