Aplikace M-Score na firmy energetického průmyslu - Barancová, Denisa; Závodný, Libor; Čiperová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
V této bakalářské práci se zabýváme pravděpodobnostním modelem M-Score a jeho aplikací na českých firmách energetického průmyslu. Prostřednictvím účetních závěrek jsme byli schopni získat vstupy, které jsou potřebné do daného modelu a mohli jsme tak provést analýzu. Došli jsme k závěru, že u vybraných firem byla správně vyhodnocena skutečnost „nemanipulování“ v 66 % případech. U zbylých 34 %, které M-Score špatně označilo za manipulátory, doporučujeme postup, který povede k tomu, aby následující rok již nevykazovaly zvýšené riziko manipulace.
Vedoucí práce: Libor Závodný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses