Fundamentální analýza akcie společnosti Ferrari N.V. - Kos, Jan; Veselá, Jitka; Dongres, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
V této bakalářské práci provedu fundamentální analýzu akcie společnosti Ferrari N.V. a na jejím základě odvodím investiční doporučení. Fundamentální analýza bude probíhat na třech úrovních. V první části se zaměřuji na globální fundamentální analýzu, ve které budu zkoumat vliv vývoje makroekonomických veličin na akciový trh. V odvětvové analýze, které bude věnována část druhá, studuji vliv automobilového průmyslu na hodnotu akcie. V poslední části, tedy ve firemní analýze, aplikuji vybrané oceňovací modely k určení vnitřní hodnoty akcie a zhodnotím, zda je akcie nadhodnocená, podhodnocená nebo správně ohodnocená.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses