Dopad změny vykazování leasingů u nájemce při přechodu z českých účetních předpisů na IFRS. - Vondruška, Kryštof; Šindelář, Michal; Šimek, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce je zpracována ve stylu kombinujícím jak teoretickou rovinu, tak praktické naznačení. V části zaměřující se na teorii ohledně tématu leasingů, je postupováno literární rešerší a je prezentován stručný popis faktů a přístupů k leasingům, který slouží jako základ pro praktickou část. Zde je následně vytvořen imaginární příklad, který byl inspirován z dat výroční zprávy společnosti RegioJet a.s., na kterém je znázorněna rozdílnost zachycení leasingu z pohledu nájemce v různých standardech výkaznictví. Na základě prvního vymyšleného příkladu, je představen vymyšlený scénář přechodu z lokálního výkaznictví na mezinárodní standardy a dopad této skutečnosti do finančních výkazů. Cílem práce je tedy hlavně praktické zobrazení situací zmíněných v praktické části a představení jejich dopadu do výkazů společnosti.
Vedoucí práce: Michal Šindelář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses