Vzdělávání auditorů - Knotková, Kristína (2025)
Diplomová práce se zabývá problematikou kontinuálního profesního vzdělávání auditorů v České republice. Hlavním cílem je zmapování vzdělávacích aktivit realizovaných Komorou auditorů České republiky (KAČR) v období od roku 2003 do současnosti. Teoretická část práce se věnuje základním východiskům z oblasti auditu, profesi auditora a požadavkům na jeho kvalifikaci, včetně postavení, která zastává KAČR jako profesní organizace. Praktická část je založena na zkoumání struktury, rozsahu a zaměření jednotlivých vzdělávacích akcí pro auditory. Pozornost je věnována i komparaci Vnitřního předpisu pro kontinuální profesní vzdělávání a mezinárodního standardu upravujícího kontinuální profesní vzdělávání. Výsledky ukazují, že KAČR pružně reaguje na změny v legislativě i potřebách praxe, poskytuje kvalitní vzdělávací programy pro auditory a vzdělávání odpovídá požadavkům ze strany mezinárodního standardu. Závěr práce je také věnován možným směrům v rozvoji profesního vzdělávání