Vzdělávání auditorů - Knotková, Kristína; Müllerová, Libuše, 1945-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce se zabývá problematikou kontinuálního profesního vzdělávání auditorů v České republice. Hlavním cílem je zmapování vzdělávacích aktivit realizovaných Komorou auditorů České republiky (KAČR) v období od roku 2003 do současnosti. Teoretická část práce se věnuje základním východiskům z oblasti auditu, profesi auditora a požadavkům na jeho kvalifikaci, včetně postavení, která zastává KAČR jako profesní organizace. Praktická část je založena na zkoumání struktury, rozsahu a zaměření jednotlivých vzdělávacích akcí pro auditory. Pozornost je věnována i komparaci Vnitřního předpisu pro kontinuální profesní vzdělávání a mezinárodního standardu upravujícího kontinuální profesní vzdělávání. Výsledky ukazují, že KAČR pružně reaguje na změny v legislativě i potřebách praxe, poskytuje kvalitní vzdělávací programy pro auditory a vzdělávání odpovídá požadavkům ze strany mezinárodního standardu. Závěr práce je také věnován možným směrům v rozvoji profesního vzdělávání
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses