Účetní aspekty hospodaření obce - Gregorová, Marie (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá hospodařením obcí v České republice se zaměřením na jejich účetní specifika. Teoretická část se věnuje vymezení územních samosprávných celků, právnímu rámci hospodaření, specifikům účetnictví, rozpočtu a zdrojům financování. Praktická část obsahuje analýzu hospodaření obce Dědová v letech 2020 až 2024. Hodnocení vychází z rozpočtových a účetních výkazů a finančních ukazatelů z Monitoru obce. Cílem práce je posoudit finanční situaci obce a navrhnout doporučení pro její další rozvoj.