Účetní aspekty hospodaření obce - Gregorová, Marie; Zelenka, Vladimír, 1961-; Perglová, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá hospodařením obcí v České republice se zaměřením na jejich účetní specifika. Teoretická část se věnuje vymezení územních samosprávných celků, právnímu rámci hospodaření, specifikům účetnictví, rozpočtu a zdrojům financování. Praktická část obsahuje analýzu hospodaření obce Dědová v letech 2020 až 2024. Hodnocení vychází z rozpočtových a účetních výkazů a finančních ukazatelů z Monitoru obce. Cílem práce je posoudit finanční situaci obce a navrhnout doporučení pro její další rozvoj.
Vedoucí práce: Vladimír Zelenka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses