Analýza účetních a daňových povinností při intrakomunitárním obchodování v ČR - Matiash, Ruslana (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá účetními a daňovými povinnostmi souvisejícími s intrakomunitárním obchodováním v České republice. Cílem práce je analyzovat legislativní požadavky, postupy a praktické aspekty vykazování obchodních transakcí mezi členskými státy Evropské unie. Práce se zaměřuje na legislativní rámec účetnictví a daní, systém Intrastat, souhrnná hlášení a specifika obchodních transakcí přesahujících 15 milionů Kč. Součástí práce jsou také praktické příklady a případové studie, které ilustrují dopad těchto pravidel na účetnictví podniků.