Analýza účetních a daňových povinností při intrakomunitárním obchodování v ČR - Matiash, Ruslana; Zelenka, Vladimír, 1961-; Čiperová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá účetními a daňovými povinnostmi souvisejícími s intrakomunitárním obchodováním v České republice. Cílem práce je analyzovat legislativní požadavky, postupy a praktické aspekty vykazování obchodních transakcí mezi členskými státy Evropské unie. Práce se zaměřuje na legislativní rámec účetnictví a daní, systém Intrastat, souhrnná hlášení a specifika obchodních transakcí přesahujících 15 milionů Kč. Součástí práce jsou také praktické příklady a případové studie, které ilustrují dopad těchto pravidel na účetnictví podniků.
Vedoucí práce: Vladimír Zelenka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses