Green financing developerských projektov - Duga, Michal (2025)
Bakalárska práca sa zameriava na aspekty aplikovania požiadaviek udržateľnosti pri výstavbe a ich vplyv na ekonomickú rentabilitu daného developerského projektu. Cieľom je vyhodnotiť, do akej miery environmentálne požiadavky a certifikácie ovplyvňujú financovanie a hodnotu nehnuteľnosti. Práca skúma motivácie subjektov na trhu investovať do udržateľných riešení pri výstavbe a zároveň upozorňuje na kritiku súvisiacu s prechodom na zelenú ekonomiku.