Cizí měna v účetnictví českých účetních jednotek - Šimonková, Kristýna; Skálová, Jana, 1967-; Randáková, Monika, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato práce se zabývá problematikou cizí měny v českém účetnictví, její úpravy v Mezinárodních účetních standardech, daňovým pohledem na kursové rozdíly a účtováním v jiné než české měně. Analyzuje účetní operace spojené s cizí měnou u českých účetních jednotek, ukazuje na možné nedostatky v účtování a přichází s alternativním řešením. Závěrem se věnuje vyhodnocením dopadu kursových rozdílů do účetních výkazů.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses