Audit v sektoru hotelnictví a problematika going concern - Biskorovajná, Kristína; Králíček, Vladimír, 1952-; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na audit v hotelnictví a problematiku principu nepřetržitého trvání (going concern) v kontextu krizových období. Teoretická část popisuje vývoj cestovního ruchu a hotelnictví v České republice, modely fungování hotelových podniků a následně přibližuje oblast auditu a účetnictví v hotelnictví. Důraz je kladen na externí audit, jeho význam, průběh a specifika spojená s riziky typickými pro tento sektor. Samostatná kapitola se věnuje problematice going concern, která je v práci zásadní vzhledem k analýze tří hlavních krizí - útoků z 11. září 2001, globální finanční krize a pandemie COVID-19. V praktické části byla každá z krizí analyzována samostatně prostřednictvím ukazatelů likvidity, rentability a dostupných auditorských zpráv vybraných účetních jednotek. Výsledky ukázaly, že zejména v období pandemie obsahovaly některé auditorské zprávy upozornění na skutečnosti související s rizikem narušení principu going concern.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses